Sekonic kleurtemperatuurmeter

 ProDigi Color C-500 kleurtemperatuurmeter Waterbestendig

Type: 3 kleuren type, kleurtemperatuurmeter voor digitale en analoge fotografie.
Meetmethode: Opvallend licht.
Meetcel: SPD met vier sensoren.
Meetfunctie:
Digitaal: 
LB index, LB filternummer(LBA/LBB,Kodak wrattenfilter nr.)CC index, CC filternummer, visuele kleurtemperatuur
Film: 
LB index, LB filternummer (LBA/LBB,Kodak wrattenfilter nr.)CC filternummer, fotografische kleurtemperatuur. Lux(lx), Footcandle(ft-cd) 
Meetbereik:
Kleurtemperatuur: 2300K tot 20000K

opvallend: EV3 tot 16,3 (20lx tot 200.000lx)
flits: lage bereik f-stop 2.8 tot 22 (20lx/s tot 1300lx/s)
hoge bereik f-stop 16 tot 90,9 (640lx/s tot 38.000lx/s)

Display:
Sluitertijd in flitsmode: 1sec tot 1/500s instelbaar in 1, 1/2, of 1/3 stop
Andere functies: preset kleur/wit balans functie, contast functie, auto power off, auto backlight, statiefaansluiting
Voeding: 2x AA 1,5V batterijen.
Afmetingen: 62w x 158,6h x 28d mm
Gewicht: 185 gram zonder batterijen.
Werktemperatuur: -10 tot +50 graden Celcius
Standaard access.: Soft case, riem, 2 AA penlights, quick guide en handleiding

€700,00

 Dit is de eerste kleurtemperatuurmeter ter wereld die ontworpen is voor digitale en voor analoge fotografie. De Prodigi Color C-500 & C-500R kan de kleurtemperatuur en de compensatiewaarden (LB/CC index of filternummers) weergeven, door simpelweg de digitale of filmgevoelige mode te selecteren. 
In de digitale modus houdt de Prodigi Color rekening met de kleurkarakteristiek van digitale CCD’s.(Visuele kleurtemperatuur) In de analoge modus houdt de Prodigi Color rekening met de kleurkarakteristiek van traditionele film.(Fotografische kleurtemperatuur)
De bestaande kleurtemperatuurmeters waren perfect voor traditionele fotografie met film, maar ze kunnen niet voorzien in de correcte kleurcompensatiewaarde die nodig is voor digitale fotografie. 
De Prodigi Color C-500 heeft een 4 kleuren sensor waaronder: een rode sensor voor digitaal, een rode sensor voor film, een groene sensor en een blauwe sensor.
Door gebruik te maken van een gesimuleerd spectrum, is het Sekonic gelukt om te kunnen switchen tussen digitale of film mode op de ProDigi Color. Het gesimuleerde spectrum is een softwarematige oplossing die de kleurrespons (voor digitaal en analoog) van het blauwe en groene kanaal nastreeft.
Van het Prodigi Color C-500 model is ook een R-versie verkrijgbaar. De R-versie is uitgerust met een ingebouwde radiografische zender. Deze zender is compatibel met het radiografische systeem van Pocket Wizard. De zender heeft 32 kanalen en 4 Quad triggering zones.
Voor de fotograaf is de ProDigi Color C-500/C-500R kleurtemperatuurmeter het perfecte instrument om een exacte witbalans te maken.